Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

STARK

“STARK”
17 t/m 27 september.

“Wat ons bindt, wat ons versterkt. Hoe moeilijk het ook is om jezelf te zijn , het is wel de enige weg. De noodzaak om het individu te laten zien. Persoonlijkheid overstijgend, nieuwe vormen zoekend, naar binnen gekeerd of juist door uiterlijkheid gedreven. Maar altijd gelijk in de intrinsieke motivatie. De drive om te maken, je kwetsbaarheid om te zetten in beelden. Proberen om grip te krijgen op wie je bent. laten zien wat je nog ontdekt. Het beeld is verschillend, de tocht van het individu is gelijk. Niet waar maar geen leugen, de werkelijkheid van je droom. Het zwart en de kleur. Stark in contrast”.


Jeugdtours
Het Collectief “Voort Noord Wal” organiseert bij haar expo “STARK” interactieve tours voor de bovenbouw van de basisscholen en BSO’s in ’s-Hertogenbosch. In de interactieve tours worden de kinderen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers uitgedaagd om zich door het werk te laten inspireren en in dialoog te gaan over persoonlijke en maatschappelijke issues én zelf ook creaties te maken, zodat kinderen in aanraking komen met diverse kunstuitingen. Later in oktober-november zal het collectief bij een van de kinderen in hun eigen groep een workshop aanbieden. Wil je voor jouw groep een plaats reserveren, neem dan contact op met Lidwien van Noorden 06-22967745. ( alles natuurlijk onder voorbehoud en in ieder geval rekening houdend met de nodige adviezen en maatregelen omtrent corona).

Collectief “ Voort Noord Wal” at STARK
De werken van het collectief zijn complementair en prikkelen de toeschouwer om vanuit divers perspectief te reflecteren;
.
Betty Vervoort.
Mijn tekeningen zijn beelden van dichtbij.
Eenvoud in toon met verbrand hout als medium en geperst hout als drager.
Ik teken, schuur en wrijf het erin.
Kijk maar wat ik zie of voel.
De beelden stromen als de rivier waarlangs ik woon.
Het komt en soms is de komst van het beeld niet te verklaren simpelweg omdat er geen verklaring is en komt de verklaring pas achteraf.
Lijn en vlak, licht en donker, mens, dier, landschap of gebouw. Samen vormen zij een deel van mij.
Op instagram kun je meer werk van Betty vinden; https://www.instagram.com/bettyvervoort/?hl=nl
Vughterweg 16 5211CL ’s-Hertogenbosch, tel +31 653695559
.
Lidwien van Noorden Colorsunwind.
Lidwien wil niet zozeer de zichtbare werkelijkheid in woord of beeld brengen, maar allerhande maatschappelijke issues, persoonlijke belevingen en gedachten vorm geven. Haar oevre is soms grof, soms verfijnd, soms conceptueel. Ze vergelijkt het ‘maken’ met intuïtief denkend samenstellen met materiaal of hersenspinsels. Lidwien toont bij STARK haar werk uit de series @collections, @selffigure en @ back to my roots.
Ook “TIC HEAD ISLAND, 80 dagen quarantaine” zal een plaats krijgen; Lidwien maakte elke dag van 14 maart t/m 1 juni een speciale foto met quote voor de dag. In de installatie kan de bezoeker de roerige periode ‘opnieuw beleven’. In het bijbehorend boek zijn, als een kroniek, alle >100 foto’s geplaatst met de beschrijvingen van de dagen.
Op www.colorsunwind.nl vind je haar oevre en linken naar facebook, youtube en insta; https://www.instagram.com
Schilderstraat 68, 5211 NM ’s-Hertogenbosch +31 6 22967745


. Dylan van de Wal PiepIllustrations.
De krachtige lijnen in Dylan zijn werken worden aangevuld met felle, heftige kleuren die niets anders doen dan aandacht vragen. Dylan geeft een filosofische werkelijkheid weer op een manier zoals hij deze ziet; oppervlakkig volmaakt wat zelfs dan nog intrigerend kan zijn. Dylan geeft zijn technologisch verbeterde figuren het eeuwige leven, zowel digitaal als vertaald naar schilderijen. Werkelijkheid en waarneming in de fysieke wereld is abstracter dan dat Dylan deze ervaart, dus vraagt hij zich af hoe dit wordt waargenomen in een digitale wereld.
Tijdens de expositie laat Dylan mensfiguren zien die hun leven ervaren als ultiem en vol perfectie. Wij kijken als toeschouwer naar het werk, maar het werk kijkt ook terug naar ons. Zij bekritiseren ons door de vraag te stellen: “wat betekent het nog om mens te zijn in een wereld vol kille technologie?”.
Op zijn website kun je vele portretten zien, maar ook animaties en zelfs een game behoren tot zijn manieren van storytelling; www.piepillustrations.com
Hoefstraat 206, 5014 NP Tilburg +31 6 48702077
.
De jeugdtours en expositie zijn mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Cultuurfonds van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Het Hermes cultuurfonds.
STARK …INKOM-BELEIDVoor de OPENING geldt een inkom-beleid. Vol is vol. Zodra er weer plaats is kan de volgende binnenkomen. Weet je zeker te komen maar kun je pas rond 18.30 uur aanwezig zijn, geef dat dan voór maandag 14 september door aan een van de exposanten, dan houden wij een plaats voor je vrij. Kun je pas later, dan geldt het gewone inkom-beleid.Voor de ARTIST TALKS en FINISSAGE vragen we je om je vóor maandag 14 september aan te melden via mail at Lidwienvannoorden@colorsunwind.nl . Op volgorde van mail-binnenkomst sluiten we de ‘rijen’. LET OP! Het aantal plaatsen voor de artist talks en finissage, is beperkt. Houd aub geen plek bezet voor iemand anders. We verwachten dus graag dat iedereen die zich aanmeldt ook werkelijk komt. Geef je áls je je had aangemeld, maar vanwege omstandigheden toch níet kunt komen, dat aub door aan een van de exposanten?Houd ten alle tijden STARK op fb in de gaten; In het event berichten wij of er bij de speciale onderdelen nog plaats is. https://www.facebook.com/events/737578850421478/?

open op:
-vrijdagen, zaterdagen, zondagen ( 13 tot 18 uur).
-de opening op donderdagavond de 17e van 18 tot 20 uur.
-bij speciale onderdelen (zie planning)
-op de extra donderdag 24 sept van 13 tot 18 uur.
-Maandag, dinsdag of woensdag op afspraak).
Vanwege crowd-control is er bij sommige onderdelen een inkom-beleid ( zie onderaan in deze tekst).


Specials;
Opening door @Mike van der Geld en performance “Connection” van Kasper van Tol en Justin Croese ; 17 september 18.00-20.00 uur, (met uitloop).
Artist talks; 20 september 13.00-14.30 uur.
Burendag; 26 september; programma ism de Melkfabriek en buurt, stay tuned.
Finissage met literaire bijdrage van Teddy Tops; 27 september 15.00-16.30 uur ( met uitloop)
Jeugdtours; op 18 en 25 september. Tijden in overleg met de groepen die komen

Auteur: match10

Kunstruimte de Melkfabriek is een culturele plek in Den Bosch waar professionele kunstenaars terecht kunnen voor hun projecten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: