Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Fragment

!!!!!! LET OP: VANWEGE DE VERSCHERPTE CORONA MAATREGELEN IS
DE LIVE OPENING OP VRIJDAG 16 OKTOBER GEANNULEERD
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DE ONLINE OPENING IS OM 19.00 TE VOLGEN OP: instagram kunstruimte de melkfabriek

DE EXPOSITIE IS DE REST VAN DE DAGEN WEL TE BEZOEKEN WAARBIJ WE EEN MAXIMUM VAN 15 PERSONEN IN DE RUIMTE TOESTAAN.


HET DRAGEN VAN EEN MONDKAPJE WORDT AANBEVOLEN.

Fragment

In elk van de kunstwerken is een fragment gevangen. Deze fragmenten gaan van een emotie tot een observatie van de maatschappij.  Het is een moment die de kunstenaars niet aan zich voorbij wilde laten gaan en het vangen in een werk, door commentaar te geven, een gevoel over te dragen of een vraag te stellen. Laat deze tentoonstelling niet aan je voorbij gaan. 

In de tentoonstelling fragment wordt het werk tentoongesteld van Iris Schuurs, Monique van Gemert Smulders, Richard Meeuws en Sabine Meeuws. 

Iris Schuurs 

Als onderzoeker van gedachtes, verhalen, visuele prikkels en onconventionele materialen hoopt Iris Schuurs (1993) de emotie die zij in haar multimediale werk legt te kunnen delen. Vaak met een knipoog naar de wetenschap of pseudowetenschap. Zoekende naar een technische toepassing om haar complexe werk te verwezenlijken.

Tijdens de expositie zullen er werken te zien zijn uit haar laatste serie. In het project verbeelden kapotte auto-onderdelen verschillende onderwerpen rondom verlies en trauma.

Afbeelding met tafel, water, zitten, klein

Automatisch gegenereerde beschrijving

Monique van Gemert Smulders 

In het werk van Monique van Gemert Smulders vind je vaak een verwijzing naar een persoonlijk commentaar op de wereld om haar heen. Door middel van emotie in haar werk wil ze de essentie benaderen. De geïsoleerde levensstijl, het beeld van de hersenspinsels van een creatieve geest verbeeld door gebiedseigen materiaal. Voor het maken van haar werk gebruikt ze natuurlijke materialen gemaakt van lokale verfplanten en pigmenten gewonnen van het verflandschap van haar woon en werkplek, Galerie-Atelierboerderij het Klein laar. De keuze van gebruikte en natuurlijke materialen past bij het circulair gedachtengoed. Voor meer info: www.moniquevgemertsmulders.nl

De essentie van het bestaan houdt ons wereldwijd bezig. Filosoferen over de verhouding tussen water, mens,

dier, plant en kunstmatig leven. Wat gebeurt er als het mens, dier of plant lichaam wordt overgenomen door

robotica? Verwondering en huivering gaan hand in hand, als in een hedendaags rariteitenkabinet.

Afbeelding met binnen, gebouw, zitten, houten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Sabine Meeuws

In het werk van Sabine Meeuws vindt je altijd een mate van maatschappelijke relevantie, waarvan de inhoud van het werk de materiaal keuze bepaald. Zo is er een brede variatie van materiaal in haar werk te vinden zoals latex, keramiek, textiel, hout en gevonden voorwerpen. Het proces wordt gestuurd door een innerlijke noodzaak om een boodschap, gevoel of vraag over te dragen, waarbij het experiment een belangrijke rol speelt. De beschouwer is vrij in zijn associaties, waarbij hij/zij wordt gestuurd door een beeldtaal die een mengeling is van abstractie en figuratie. Sabine nodigt de beschouwer graag uit om het dialoog met haar werk aan te gaan. Voor meer informatie: www.sabinemeeuws.nl 

Tijdens de expositie zullen er werken te zien zijn die inspireert zijn op de filosofische ethische vraag over hoe we met abortus zouden moeten omgaan. En er zal een werk aanwezig zijn die het dualistische gevoel van nostalgie weer geeft. 

Richard Meeuws

Vanuit observaties in mijn omgeving ontstaan beeldende werken. De observaties gaan over de actualiteit, verzamelde beelden van internet of gebeurtenissen in mijn eigen omgeving. Er is één duidelijk terugkerend gevoel wat ik observeer bij mezelf en wat mij aanzet tot het maken van beeldend werk. Dit gevoel valt te omschrijven als een prikkel die zegt; “ oh, wat grappig en raar’’.

Als ik de prikkel krijg bij een observatie word mijn verbeelding aangewakkerd. Op dat moment ontstaat er verwondering en probeer ik grip daarop te krijgen. Vanaf het moment van verbeelding, start ik met het plaatsen van dingen buiten context op een absurde of humoristische manier. Vanaf hier starten onderzoekende experimenten.

Mijn beeldende werkpraktijk wordt daardoor dynamisch, omdat er verschillende werken tegelijkertijd plaats vinden. Vanaf het moment van observatie, ontstaat er in reflectie, een experiment met verschillende materialen en ready-mades. Tijdens het proces ontstaat en groeit de context.

Dit is geëngageerd of beladen vanuit mijn eigen mening en mijn beeldende praktijk bevraagt dan constant die gevormde mening. Mijn werk staat open voor meerdere interpretaties en associaties. Maar het probeert wel een gemeende ervaring over te breng. Decontext en het werk is serieus, met een humoristische ondertoon.

Laten we zeggen fifty/fifty.

Afbeelding met binnen, televisie, zitten, person

Automatisch gegenereerde beschrijving

Auteur: match10

Kunstruimte de Melkfabriek is een culturele plek in Den Bosch waar professionele kunstenaars terecht kunnen voor hun projecten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: