Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Bakker&Booren

In dit werk gaat het over het gewicht en het belang van het moment waarop twee of meer mensen elkaar ontmoeten.

Bakker&Booren onderzoeken wat menselijke interactie betekent door het lichaam centraal te stellen als centrum van communicatie.

In de maatschappij waar we worden grootgebracht, wordt een beroep gedaan op de rede en heeft daardoor vaak een linguïstische inslag.

Om een ander perspectief te geven maken ze gebruik van performance waarin ze hebben ervaren dat het je dichter bij jezelf en een ander kan brengen. Het lichaam is daarbij het instrument. Hierin zit een stem, gevoel en beweging. Waarmee je een enorme kracht kan creëren en een moment kan “forceren” waarin een chemie kan ontstaan tussen individuen.

Performer Jan Groenland en acteur Merlijn De Meyer Engelbeen hebben dit intensieve werkproces, voor dit werk, met elkaar aangegaan.

Om goed in beeld te brengen wat er op dat moment gebeurt maken Bakker&Booren gebruik van fotografie.

De beelden worden gepresenteerd via beamerinstallatie en fotoprints.

Beeldend kunstenaar Lieke Bakker (Dordrecht, 1993) en fotograaf Ids van den Booren (Den Bosch, 1999) openen de deuren van de tentoonstelling op: 26 tot en met 29 augustus. Wees Welkom!  

De opbouwperiode is van 3- 22 aug. In deze periode staat de deur in het weekend tijdens onze gewone openingsuren open en bent u welkom voor een sneak preview.

Auteur: match10

Kunstruimte de Melkfabriek is een culturele plek in Den Bosch waar professionele kunstenaars terecht kunnen voor hun projecten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: