GA Shoppen

Pop-up prentenwinkel in de Melkfabriek

Zoek jij nog iets moois voor aan de muur? Zet dan 1 en 2 oktober alvast in de agenda! In dat weekend zijn de prenten uit de GA collectie te zien én te koop in Kunstruimte de Melkfabriek. 

Normaal gesproken zijn ze alleen via het beeldscherm te bekijken, maar binnenkort kun je ze ook ‘live’ bewonderen: de prenten uit de GA grafiekwinkel. Op 1 en 2 oktober kan iedereen op zijn gemak komen rondneuzen door de gevarieerde collectie van het Grafisch Atelier Den Bosch. De collectie bevat unieke prenten van bekende Brabantse kunstenaars als Jan de Bie, Nan Groot Antink en Tijs Rooijakkers. Maar er is ook werk van jonge talenten, zoals Sioejeng Tsao, Lotte van Lieshout en Hanna de Haan.

  • Pop-up prentenwinkel
  • 1 en 2 oktober van 13 tot 17 uur
  • Op za 1 oktober sluiten we dag af met een hapje en dankje
  • In het weekend van 8 en 9 oktober open op afspraak (via info@gadenbosch.nl of tel 073 6 134 277)
  • Kunstruimte de Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4h Den Bosch
  • Gratis toegankelijk

Op de foto’s: prent links is van Jan de Bie, rechts twee ‘centsprenten’: linker van Hanna de Haan, rechter van Astrid Florentius.

Voor ieder wat wils
Er is voor ieder wat wils: van zeefdruk tot ets en van risoprint tot litho. Naast prenten voor aan de muur verkopen we ook bijzondere edities, zoals grafiekmappen (voor elke muur in je huis een prent), leporello’s en kunstboeken. Aantrekkelijk voor de kleinere en iets grotere portemonnee. De prijzen liggen tussen de €25 en €500.

Neem alvast een voorproefje, bekijk de online grafiekwinkel

Still GrowBetsy de Boer nodigt u graag uit voor haar overzichtstentoonstelling.
U bent welkom op 17, 18, 24 en 25 september.

📞 0031624502873
✉️ betsydeboer@still-grow.com
🖥 http://www.still-grow.com

Blij dat jij er bent

14 t/m 24 juli

‘blij dat JIJ er bent’ is de titel van een expositie over INCLUSIVITEIT en DIVERSITEIT

Justin Croes, Jeroen Nissen, Femke Linders, Dylan van de Wal, Camiel Derkx, Kasper van Tol, Mark Beusen en Eduard Linders;
8 kunstenaars, die vanuit 8 verschillende art-disciplines hun visie geven op dit thema.

Samen maken zij een positief statement voor een inclusieve maatschappij, een wereld waarin een veilige plaats moet zijn voor iedereen,
ongeacht geloof, kleur, geaardheid, overtuiging, beperking, welbevinden, leeftijd, of wat dan ook.

Opening: donderdag 14 juli om 19.30 uur, geopend van 18.00 – 21.00 uur.

Officiële opening: vrijdag 15 juli om 14.00 uur door Dhr. M. Van der Geld, wethouder van o.m. Cultuur en Diversiteit van de Gemeente Den Bosch.

Overige openingstijden: t/m 24 juli op woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00u.

Reboot

AANKONDIGING MELK 22 DOOR SOPHIA STEENBERGEN EN GEOFFREY VAN DIJK
In de Melkfabriek presenteren twee Bossche kunstenaars tijdens een exclusieve, eendaagse expositie gezamenlijk hun werk. Geoffrey van Dijk maakt tekeningen over allerlei onderwerpen en Sophia Steenbergen maakt zeefdrukken en schilderijen. In deze bijzondere expositie tonen en verkopen beide kunstenaars los van elkaar zowel oud als nieuw werk.

Expositie Melk 22 door Sophia Steenbergen en Geoffrey van Dijk in kunstruimte de melkfabriek

27 augustus 2022 – openbaar toegankelijke grande opening (16.00)
28 augustus 2022 – geopend voor publiek (12.00 tot 17.00)

Salvis Slavišens (Letland, 1993) en Rikki Swart (Nederland, 1997)

27 t/m 29 juli

presenteren een gezamenlijke installatie genaamd REBOOT.

Zij hebben elkaar ontmoet tijdens hun bacheloropleiding aan de kunstacademie in Breda, waar zij naast hun individuele praktijken ook een samenwerking zijn gestart. Sindsdien heeft Salvis zijn Master behaald aan het ‘Institute of Visual Cultures’ van St. Joost in Den Bosch, waar Rikki de volgende zomer ook afstudeert.
Hun werk is ontwikkeld van meer publiekgerichte projecten naar autonoom werk geïnspireerd door de ruimte waar het getoond wordt. Verwacht van REBOOT een experimentele, kinetische en sculpturale installatie waarbij de objecten interactief worden door geluid, beweging en ruimte.
U bent van harte welkom om de installatie te ervaren op 27, 28, 29 juli van 12:00 tot 18:00 uur.
……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Dobbic Rebirth

Jeroen van Halen

Vughtse kunstenaar Dobbic (Jeroen van Halen) begon 3 jaar geleden spontaan met schilderen, na jarenlang in de muziekwereld te hebben gezeten.

In de expositie genaamd Rebirth, laat hij zien hoe bekende gezichten in een nieuw daglicht getoond worden, waardoor deze weer op een kleurrijke manier nieuw leven worden ingeblazen. Ook laat hij originele feestelijke karakters zien die zijn voorliefde voor ouderwetse cartoons weergeven. 

29 juni t/m 10 juli 2022

opening 29 juni 19-22u

Expositie Gomorra

Seks, schaamhaar, ongelijke borsten, een scheve penis, puistjes, vetrollen, afscheiding, erectie, geaardheid, speeltjes, drag, soa’s, masturbatie, BDSM, anticonceptie, abortus en gender. Het zijn allemaal doodnormale begrippen waar men veelal dagelijks mee in aanraking komt, en toch vinden we het moeilijk om erover te praten. Dit menselijk onvermogen vloeit voort uit een combinatie van onzekerheden, schaamte en onwetendheid. Via onze werken stimuleren wij een interne dialoog met het publiek, om zo het doodnormale weer heel normaal te maken.

Deze expositie over seks, seksualiteit, gender en alles daar omheen is samengesteld met werken door kunststudenten van verschillende academies verspreid over het land (FHK Tilburg, St. Joost Den Bosch, ArtEZ Arnhem). Tijdens de expositie zijn er ook evenementen georganiseerd zoals een workshop, artistic research en een spoken word performance. De expositie zal te zien zijn van 15 tot en met 19 juni 2022 in Kunstruimte de Melkfabriek.

Instagram @gomorra_expo

Exposanten

Bram van den Dries
Emely Flach
Danique Waarle
Puk van de Wouw
Kasper van Tol
Ina Brinkert
Elisa Agterberg
Renee Riebeek

Met dank aan  @gemeenteshertogenbosch

find the end of the rainbow..

Een regenboog kent geen begin en geen einde. Het is een natuurlijk verschijnsel waar licht, water en lucht samenkomen en een kleurrijk tafereel tot stand komt.

Wij, vier jonge kunstenaars laten onze eigen werkwijzen en ateliers voor een week los om collectief een onderzoek aan te gaan en tot een gezamenlijk beeld te komen.

Dit proces zal plaatsvinden van 1 t/m 7 juni in Kunstruimte de Melkfabriek in de vorm van een gezamenlijk atelier. Een project met vier verschillende invalshoeken, zoekende naar wat hen verbind of juist uit elkaar drijft. Zonder begin en zonder einde.

Wil je een kijkje nemen in dit proces? In het Pinksterweekend gaat het atelier open voor publiek. Je bent welkom op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni van 13:00 – 17:00 uur.

Anne van den Berg, Jeanine Vloeimans, Manon Jeuken en Marloes Vreeswijk 

Met dank aan: @gemeenteshertogenboschen Hermes Regionaal Business Netwerk

STAPELKORTING

STAPELKORTING opent met een rinkelende opening op 25 mei vanaf 20:00, Kunstruimte de Melkfabriek ‘s-Hertogenbosch. check de actie!

25 mei 20:00 – 22:00 (Opening)
26 mei 15:00 – 17:00
28 mei 13:00 – 16:00
@kunstruimtedemelkfabriek
@ongekend.ongekend

\\ STAPELKORTING //

Bezoek @kunstruimtedemelkfabriek op 25 mei van 20:00-22:00u voor de opening van Stapelkorting. Deze groepstentoonstelling is samengesteld door een groep startende kunstenaars. Een werk/opbouwweek volgde waar de kunstenaars met elkaar de sfeer oproepen. Er is een mooie samensmelting ontstaan waar de werken variëren van materiële en/of immateriële kwaliteiten. Te zien op 25, 26 en 28 mei.

Met werken van:
@_thijme_ (Thijme Maassen)
@jelle_veldhuis (Jelle Veldhuis)
@mrtnvrzl (Martijn Verzijl)
Maurice Vanderfeesten (maar de s is stil)

*U plakt zelf de korting*

Betreden is op eigen risico. Stapelkortingen is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van informatie. Zal geen aansprakelijkheid aanvaarden voor materiële en/of immateriële schade van welke aard dan ook, welke direct of indirect voortvloeit op het betreden van de expositie. Wij willen daarna toch weer de zware lucht van terpentijn in onze antikraakateliers opeten!

Holy Cow I’m alive!

Wij, vier afstuderende jong kunstenaars aan het St. Joost, exposeren in de Melkfabriek.

Dit initiatief vloeit voort vanuit onze behoefte om ons toekomstige werkveld met gestrekt been binnen te vallen!

De korte expositie gaat om gewaarwording en het bewustzijn van wat het betekent om levend te zijn.

We gaan samen lachen! Huilen! En alles daar tussenin!

Vrijdagavond 6 mei gaan de deuren open om 18:00.

Met performances gedurende de avond.

7 & 8 mei open van 13:00 tot 18:00 !

Inclusief exposanten:
@jilles.feij
@haha.shanna
@lola.schot
@laszlo.goudman

We zien jullie!!

Ape-kool

29,30 april en 1 mei

tussen kunst & performance

Een samenkomst van beeldende kunst, performance & entertainment

Geen stille expositie waar niets gebeurt, maar een reactie van verschillende disciplines waar je van alle kanten geprikkeld zult worden. Ape-kool is een creatieve samenkomst van verschillende jonge makers waar entertainment en beeldende kunst worden gecombineerd. Er is beeldend werk, artistieke performance en experimentele muziek die geïmproviseerd worden op de avond zelf. Een hele beleving die je gegarandeerd zal entertainen. Een perfecte invulling van je vrijdag avond als je van kunst en gekte houdt.

Nieuwe generatie makers
Van 29 april tot en met 1 mei 2022 exposeren jonge kunstenaars hun toegepaste en autonome werk samen in één ruimte vanuit een dialoog die ze met elkaar aangaan. Het beeldende werk gaat in discussie met de live performance om zo deze disciplines te combineren en de grenzen hiervan op te zoeken.

Een samenkomst van disciplines
Ape-kool is een samenkomst van divers werk dat in Kunstruimte de Melkfabriek samenkomt. Er is autonoom werk en toegepast werk dat veel van elkaar verschilt. In apekool gaan we opzoek naar manieren om dit bij elkaar te brengen in één ruimte. De performances reageren op het beeldende werk en geven hun reactie op het geheel. Het is een samenwerkingsproject waar de uitkomst nog helemaal niet vast staat. De performances worden ter plekke geïmproviseerd, wat zal zorgen voor een unieke ervaring. Bijzijn betekend dus meemaken.

De exposanten,
Lieve van den Boogaard, Lucie Boleckova, Rob van Heesbeen en Sophie Hoogmoed
De performers Broken Toaster Records, Michiel Sonnevijille

Data
29-04 van opeing om 18:30 tot 22:00 | Performances: Broken Toaster Records, Michiel Sonnevjille
30-04 van 13:00 tot 17:00 | Performance: Trijntje van de Wouw

01-05 van 13;00 tot 17;00

Kunstruimte de Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4a, 5211 AM ’s-Hertogenbosch

Voor meer informatie kijk op de site van de Kunstruimte de Melkfabriek.

STeC NeXT is BACK

Een internationale kettingreactie van kunst

Op 2, 3, 9 en 10 april 2022 exposeren zeventien kunstenaars hun reactie op het werk van hun voorganger, bij Kunstruimte de Melkfabriek in Den Bosch. In deze expositie is de hele ketting te zien die het traject de afgelopen twee jaar doorlopen heeft.

An artistic chain reaction

STeC NeXT is een interactief project, waarbij kunstenaars een beeldende reactie geven op het kunstwerk van hun voorganger, waarop zij dezelfde opdracht weer doorgeven aan een door hen uitgekozen kunstenaar. Het is een uniek samenwerkingsproject waarbij de afgelegde route van tevoren totaal onbekend was. Deze tentoonstelling biedt de mogelijkheid om alle verschillende uitingen van het reizende kunstwerk door verschillende kunstenaars bij elkaar te brengen, in de stad waar alles begonnen is, Den Bosch.  

Back in town

Voorheen was STeC NeXT een werkperiode van een kunstenaar, die daarna het stokje doorgaf aan een volgende kunstenaar om te reageren op het werk van zijn voorganger. In de nieuwe serie die vanaf 2020 is opgezet, werken de kunstenaars niet meer op locatie maar vanuit hun eigen atelier. Nu na twee jaar, kunnen we de route die het traject liep uittekenen op de kaart. Het stokje werd vanuit Den Bosch naar Antwerpen, Brussel, Berlijn, Den Haag etc. doorgegeven en is nu weer terug in Den Bosch, waar we de werken fysiek exposeren in Kunstruimte de Melkfabriek om het hele proces te kunnen delen met een breed publiek.

Who is NeXT?

Voor de start van het project nodigde STeC Ian Skirvin uit om een werk te maken, die daarna Bas de Weerd vroeg om op zijn werk te reageren met een eigen werk. Bas gaf het weer door aan Anke Huntjens die het op haar beurt ook weer doorgaf, enzovoort. Hieronder volgt een lijst met alle deelnemende kunstenaars in chronologische volgorde.

Ian Skirvin, Bas de Weerd, Anke Huntjens, Jeffe de Brabandere, Emily Kelly,  Juan Pablo Plazas, Bas van den Hout, Hannelore van Balkom, Emma van der Put, Thomas Swinkels, Mischa Doorenweerd, Gijsje Chieltje Heemskerk, Christa van der Meer, Paul de Jong, Robbert Pauwels, Shani Leseman en Siem Beets.

Save the date

02-04 van 13.00 tot 17.00 (feestelijke opening om 16.00)

03-04 van 13.00 tot 17.00

09-04 van 13.00 tot 17.00

10-04 van 13.00 tot 17.00

Kunstruimte de Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4a, 5211 AM ’s-Hertogenbosch

Voor meer informatie kijk op de site van de Kunstruimte de Melkfabriek of op STeC NeXT.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag